Dagens rett

Focaccia med biff, tomatsalat og pimientos de padron

Fredagskosen ofres ikke selv om du gjør det lettvint med focaccia toppet med biff og tomat
Foto: (donstock)

Fredagskosen ofres ikke selv om du gjør det lettvint med focaccia toppet med biff og tomat

Her får du oppskrift på en svært enkel rett, men vi garanterer likevel at det smaker suverent og blir godt mottatt til fredagskosen.
03 Mars 2023 - 00:00

Om du lager focacciaen selv eller støtter deg på ferdig fra butikken eller bakeriet, ja det avhenger av hvor mye tid du har. 

I denne oppskriften gjør den jobben som et burgerbrød eller pizzabunn. 

Når det er sagt, er det såre enkelt å lage saftig og god focaccia selv. 

Prøv en av disse oppskriftene på focaccia 

Å servere pimientos de padron ved siden av er for å øke spenningen. Du vet aldri hvilken av pepperfruktene som er sterke. En form for russisk rulett, om enn ganske så vennlig. Om du ikke har slike pepperfrukter kan du bruke chilisaus som erstatning og smøre denne på focacciaen. Det gir også et lite kick.

Focaccia med biff, tomatsalat og pimientos de padron

Focaccia med biff, tomatsalat og pimientos de padron

Fremgangsmåte

  1. Snitt rutemønster i toppen på brødet.
  2. Pensle med olje og dryss over finhakkede soltørkede tomater, oliven og urter.
  3. Varmes i ovn som anvist på pakken.
  4. Eller bak focaccia selv etter en av disse oppskriftene 
  5. Stek biffen raskt på begge sider og dryss over salt og pepper.
  6. La hvile i 5 minutter før du skjærer kjøttet i tynne skiver.
  7. Tomatsalaten: Skjær tomatene i tynne ringer, finhakk løk og basilikum. Bland alt og hell over olje. Smak til med salt og pepper.
  8. Pimientos de padron: Ha pepperfruktene i en ildfast form. Drypp over olje og salt. Stek ved 180 grader i 15-20 minutter.
  9. Servering: Del brødet i to på langs og skjær av toppen. 
  10. Legg på biffskiver og topp med tomatsalaten.
  11. Legg over toppen av brødet og server.pimientos de padron ved siden av.
  12. Du kan også servere focaccia ved siden av biff i skiver, tomatsalat og pimientos de padron.

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her