Matkurs og vinkurs

Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Lær alt du trenger å vite om akevittt
Foto: (Q77photo)

Lær alt du trenger å vite om akevittt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.
01 August 2022 - 12:27

Livets vann, aqua vitae, eller akevitt som vi kjenner det som i dag, er en av grunnsteinene i norsk mat- og drikkekultur og det tradisjonelle brennevinet blir stadig mer populært. Med tiden er utvalget blitt svært stort, kvaliteten har steget, og avgjørelsen om hva som skal serveres til jul, blitt vanskeligere. Du kan nemlig ta julemiddagen til nye høyder om du vet hvilken akevitt som passer best til de ulike typene julemat som serveres, og på dette kurset kan du lære mer om nettopp dette. 

Intet barskap er komplett uten en flaske akevitt, mye takket være akevittens allsidighet både når det gjelder smaksvariasjoner, hva man drikker det til, og hva man kan blande det med. På dette kurset får du grunnleggende kunnskap om hvordan akevitt produseres og hvordan de ulike smaksnyansene oppstår. Ved å smake på ulike typer akevitt vil du lære deg å kjenne igjen aroma- og smaksforskjeller, og bli trygg på hvordan du skal velge rett akevitt. 
Du vil også få smake en akevittcocktail og få nyttige tips om hvordan du selv kan bruke akevitt i drinker.

Sesto Senso Spirits Academy

Felice Capasso
Felice Capasso,
WSET Level 3 Spirits Educator

Sesto Senso Spirits Academy er et senter for brennevinsutdanning som anbefales av WSET (Wine and Spirits Education Trust) og gir topputdanning på området. Sesto Senso ble grunnlagt av Felice Capasso, WSET Level 3 Spirits Educator og tidligere bartender med mangeårig erfaring fra både ulike barer og som Global Brand Ambassador, Director of Education og Brand Consultant for anerkjente brennevinsmerker som blant annet Bareksten. I dag er det kun 25 personer i verden som har bestått utdanningen for WSET Level 3 Spirits Educator, noe som gjør dette til et svært unikt kurs.

Felice er en av våre mest kunnskapsrike og engasjerende foredragsholdere, og vi kan love dere en lærerik, inkluderende og spennende aften.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her