Forsmak på julen

Disse rødvinene sørger for ekstra stemning rundt bordet. Både før, under og etter jul.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Få viner har den samme juleappellen som amarone (og recioto), med sin store rikdom, flotte sødme og syre samt gode, men velbalanserte alkohol. Og Accordini er i en klasse for seg.

I hvert fall er dette blant mine (jule)favoritter. Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2011 (33140) og Passo 2006 (33141) er begge to skritt på veien til Valpolicellas store viner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Overbevisende
Mens amarone i sin helhet er laget av tørkete druer, er Acinatico laget ved hjelp av ripassoteknikken, hvor fersk vin får en ny gjæringsrunde på amaronebunnfallet. Resultatet er en rik og elegant vin med kjøttfullt kirsebærpreg og flott syre.

Og Passo er midtveis til amarone, all den tid en andel av druene halvtørkes for så å blandes med most av internasjonale druer. Det tilfører vinen et bredere bærpreg og litt mer tydelig fatpreg i tillegg til stor fylde, flott syre, veldig bra tanniner og en del sødme. En god erstatning for amarone, når rike retter, gjerne med vilt, settes på bordet. Og selv om det finnes amaroner som er rimeligere enn dette, er de ikke like overbevisende.

Dessert i seg selv
Accordini leverer ikke uventet ypperste kvalitet når det er snakk om amarone. Om den "vanlige" utgaven tilhører amaroneeliten, så gjør toppvinen, Il Fornetto Amarone della Valpolicella Classico 2001 (44867) , det i enda større grad. En vin som sine sju år til tross byr på imponerende fasthet, enorm fylde og fantastisk eleganse. Mer kan du knapt be om. Men denne vinen lages i svært små kvanta og selges ut veldig raskt etter lansering. I skrivende stund finnes den på fire polutsalg, mens den andre utgaven er å få i de fleste polutsalg, sammen med reciotoen som er en dessert i seg selv.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2018

Produsent:
Az. Agr. Stefano Accordini
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
209,90 kr
Varenummer:
3314001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Passo 2006

Produsent:
Az. Agr. Stefano Accordini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
253,80 kr
Varenummer:
3314101
92 Poeng
Les smaksnotatene »

S. Accordini Amarone della Valpolicella Classico Il Fornetto 2012

Produsent:
Accordini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
825,00 kr
Varenummer:
4486701
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen