Drikke
Forventer ølsalg for 20 millioner

Forventer ølsalg for 20 millioner

Kinn Bryggeri er en suksesshistorie. Fem år etter oppstart omsetter bryggeriet i Førde for oppunder 20 millioner kroner.
Aase E. Jacobsen
07 August 2014 - 01:00

– Suksessen skyldes en endring i samfunnet, der nordmenn har fått øynene opp for at mat og drikke ikke må være industriprodukt som for enhver pris skal være billigst mulig, sier bryggeriegründer Espen Lothe til Firda.no.

Eksplosiv vekst

Siden oppstarten i 2009 har Kinn Bryggeri hatt en svært god utvikling. I 2013 solgte de øl for 8,7 millioner kroner, i år blir det mye mer.

Les mer om suksessbryggeriet

– Vi hadde budsjettert med en vekst i omsetningen på 60 prosent for inneværende år, men det holder ikke.

– Det blir mye, mye mer enn det. Trolig så mye som 20 millioner, sier Lothe, som i disse dager har utvidet produksjonslokalene med 300 kvadratmeter.

Godt forberedt

I dag produserer han mellom 15 og 20 forskjellige ølsorter, etter sesongen.

Kinn lager djevelsk godt øl

- Foreløpig har vi en kapasitet til å produsere 1,5 millioner flasker i året, og det holder en stund. Men vi er inne i en utvikling som vi er langt fra å se toppen av ennå, det er jeg helt sikker på.

Og Kinn Bryggeri er godt forberedt på veksten som kommer.

- I fjor flyttet vi inn i nye lokaler og økte bryggekapasiteten fra 800 liter per brygg til 3500 liter per brygg.

Neste flaskehals var tappeanlegget.
– Nå har vi investert over tre millioner kroner i et tappeanlegg som tar unna 2400 flasker i timen, sier Lothe.

Foto: Eivind Senneset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her