Djevelsk godt øl

Djevelsk godt øl

Dette ølet er også farlig godt, for den høye alkoholen er svært så godt pakket inn.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nå er ikke Bøvelen et øl for «bælming», så veldig farlig er det derfor ikke. Derimot et øl for meditasjon og ikke minst måltider. Stort og rikt med et lekkert kremaktig skum, omtrent som i en god champagne.

Nytes som en vin

Det kan også erstatte en rik champagne i mange sammenhenger, spesielt når det kommer til gode sjømatretter og kylling. Bøvelen har imidlertid noe mer sødme som gjør det til en utmerket partner til en assortert ostetallerken. Med 9,5 prosent alkohol må det også nytes som en vin. 

Det er ølentusiasten Espen Lothe på Kinn Bryggeri i Florø som har brygget dette mesterverket. Som er inspirert av ølet som trappistmunkene i Belgia brygger, og som sikkert ville ha vakt misunnelse om de hadde blitt presentert for ølet. Det skjer neppe, for et øl med selveste djevelen på etiketten, kommer neppe over dørstokken i et kloster. 

Vant NM

Valget av navn (Bøvelen betyr djevel på «florøsk») skal visstnok være for å fortelle at dette er et øl som må nytes med forsiktighet. Den høye alkoholen oppnås ved å tilsette sukker i tillegg til malt (i Belgia bekjenner man seg ikke til renhetsloven). Elegansen og aromaene får ølet fra humletypene, East Kent Golding og Saaz, begge veldig klassiske humlesorter for henholdsvis England og Tsjekkia, hvilket forklarer hvorfor dette ølet har større fasthet enn hva vi vanligvis forventer av en belgisk trippel

Ølet er ellers basert på vinneroppskriften fra NM i hjemmebrygging i 2007, da Lothe altså gikk til topps, og er dermed foranledningen til at han hoppet av læreryrket til fordel for ølbrygging. Et veldig tradisjonelt fremstilt øl som selvsagt ikke er verken pasteurisert eller filtrert. 
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 

Kinn Bøvelen Trippel

Produsent:
Kinn Bryggeri
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Norge
Område:
Sogn og Fjordane
Pris:
116,00 kr
Varenummer:
9206601
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen