Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Frankrike, Hellas og Tyskland

Redaksjonen
24 April 2007 - 16:57

Ikke uventet er det de franske brandyene som kommer best ut av denne uensartete kategoriene av brandyer. Og St. Rémy holder fortsatt koken.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Frankrike, Hellas og Tyskland

(86p)
St. Rémy X.O.
St. Rémy
Frankrike
11705 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Dyp mahogny med grønnskjær. En god del fatsødme i duften men også appelsinskall og tørket aprikos.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, rund og bløt men likevel balansert siden alkoholen renser godt opp mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, avec.
Vurdering: For den som liker en søtlig brandystil. (UÅ)
Laget av: Diverse blå og hvite druer
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Fatlagret i 5 år.
Bestill her:

(85p)
St. Rémy Napoléon Brandy V.S.O.P.
St. Rémy
Frankrike
5725 Vectura - kr 123,90 (35cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys gyllen. Ren og dempet duft av sitrus, trevirke samt krydder.
Smak: Følger duften, bløt og behagelig med fine fattoner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vellaget brandy. (UÅ)
Laget av: 100% rent druebrennevin. 100% fra franske druer.
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 2 år på eikefat.
Bestill her:
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="66285" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_66285" BOTTLEVIEW="2">

(84p)
Marquis de Villard V.S.O.P.
Marquis de Villard / Bache-Gabrielsen
Frankrike
13522 Vectura - kr 282,70 (70cl)
Basisutvalg
Orcan Beverage
Farge og duft: Lys brun. Fin bløt duft med noe grønne og gule frukter, appelsinskall, snev av røyk og eksotisk krydder.
Smak: Mildt bløtt anslag, fine myke fattoner. (UÅ)
Bruksområde: Ypperlig mikser.
Vurdering: Vinner på mykheten. (UÅ)
Bestill her:

÷ (83p)
Courrière Napoléon V.S.O.P.
Courriere & Cie
Frankrike
13275 Vectura - kr 217,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Litt sær duft med innslag av kokos, kandis og tropisk frukt.
Smak: Følger duften, bløt og sødmefylt, men tørker greit opp mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: Mikser i tropiskinspirerte drinker.
Vurdering: Noe mer nøytralt alternativ til rom. (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, colombard, andre druetyper/destillert overskuddsvin
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 18 md. Fatlagring.
Bestill her:

÷ (81p)
Napoléon 1804 V.S.O.P.
Les Grands Chais de France
Frankrike
20470 Vectura - kr 208,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gyllen. Dempet duft med noe krydder, trevirke og appelsinskall.
Smak: Søtlig anslag, noe karamell i midten, litt skarp finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: En nøytral og enkel men ren brandy. (UÅ)
Laget av: Druer
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring
Bestill her:

+ (78p)
Brandy Special
Arcus Produkter
Norge
2477 Vectura - kr 239,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Noe karamell og (gamle) fat samt litt alkoholstikk i duften.
Smak: Krydret anslag, noe fat, en tanke urent fatpreg, varm litt tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: Rustikk enkel stil. (UÅ)
Laget av: Druer
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md på eikeliggere
Bestill her:

+ (78p)
Prince de France Napoléon V.S.O.P.
Prince de France
Frankrike
13106 Vectura - kr 221,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Nøytral duft med litt urene toner i retning brent fat samt krydder.
Smak: Følger duften, litt hul i midten, noe frukt og tre i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: Litt vel enkel men grei. (UÅ)
Laget av: 60% ugni blanc, 40% folle blanche
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md fatlagring i eik fra limousine.
Bestill her:

+ (78p)
Metaxa *****
Metaxa
Hellas
107 Vectura - kr 275,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Særpreget parfymert duft med innslag av kvae, godteri og søtlig trevirke.
Smak: Følger duften, en del fat og søt sjokolade i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En parfymert og særegen stil. (UÅ)
Laget av: Druer.
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Bestill her:

÷ (73p)
Asbach Uralt
Asbach
Tyskland
15211 VSD - kr 319,90(70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gyllen. Enkel duft med noe fat og lakk.
Smak: En del sødme i anslaget, brent karamell i finishen. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke helt vellykket. (UÅ)
Laget av: Hovedsakelig druer som er tillatt for produksjon av cognac
Alkoholinnhold: 38,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 24 md. lagring i 300 liters fat fra Limousin
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise
Ukens kake
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise

Rosafargen er så naturlig som den kan bli. Rødbeter kan nemlig brukes til mer enn sylting.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset
Godbiter i pollisten

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset

Den er både knallgodt priset og en drøm å drikke. Den finnes også i normalflaske og ikke minst som en unik rosevin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
+
Ukens vin

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta

Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her