Frankrike, Hellas og Tyskland

Redaksjonen
24 April 2007 - 15:57

Ikke uventet er det de franske brandyene som kommer best ut av denne uensartete kategoriene av brandyer. Og St. Rémy holder fortsatt koken.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Frankrike, Hellas og Tyskland

(86p)
St. Rémy X.O.
St. Rémy
Frankrike
11705 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Dyp mahogny med grønnskjær. En god del fatsødme i duften men også appelsinskall og tørket aprikos.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, rund og bløt men likevel balansert siden alkoholen renser godt opp mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, avec.
Vurdering: For den som liker en søtlig brandystil. (UÅ)
Laget av: Diverse blå og hvite druer
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Fatlagret i 5 år.
Bestill her:

(85p)
St. Rémy Napoléon Brandy V.S.O.P.
St. Rémy
Frankrike
5725 Vectura - kr 123,90 (35cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys gyllen. Ren og dempet duft av sitrus, trevirke samt krydder.
Smak: Følger duften, bløt og behagelig med fine fattoner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vellaget brandy. (UÅ)
Laget av: 100% rent druebrennevin. 100% fra franske druer.
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 2 år på eikefat.
Bestill her:
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="66285" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_66285" BOTTLEVIEW="2">

(84p)
Marquis de Villard V.S.O.P.
Marquis de Villard / Bache-Gabrielsen
Frankrike
13522 Vectura - kr 282,70 (70cl)
Basisutvalg
Orcan Beverage
Farge og duft: Lys brun. Fin bløt duft med noe grønne og gule frukter, appelsinskall, snev av røyk og eksotisk krydder.
Smak: Mildt bløtt anslag, fine myke fattoner. (UÅ)
Bruksområde: Ypperlig mikser.
Vurdering: Vinner på mykheten. (UÅ)
Bestill her:

÷ (83p)
Courrière Napoléon V.S.O.P.
Courriere & Cie
Frankrike
13275 Vectura - kr 217,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Litt sær duft med innslag av kokos, kandis og tropisk frukt.
Smak: Følger duften, bløt og sødmefylt, men tørker greit opp mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: Mikser i tropiskinspirerte drinker.
Vurdering: Noe mer nøytralt alternativ til rom. (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, colombard, andre druetyper/destillert overskuddsvin
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 18 md. Fatlagring.
Bestill her:

÷ (81p)
Napoléon 1804 V.S.O.P.
Les Grands Chais de France
Frankrike
20470 Vectura - kr 208,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gyllen. Dempet duft med noe krydder, trevirke og appelsinskall.
Smak: Søtlig anslag, noe karamell i midten, litt skarp finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: En nøytral og enkel men ren brandy. (UÅ)
Laget av: Druer
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring
Bestill her:

+ (78p)
Brandy Special
Arcus Produkter
Norge
2477 Vectura - kr 239,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Noe karamell og (gamle) fat samt litt alkoholstikk i duften.
Smak: Krydret anslag, noe fat, en tanke urent fatpreg, varm litt tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: Rustikk enkel stil. (UÅ)
Laget av: Druer
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md på eikeliggere
Bestill her:

+ (78p)
Prince de France Napoléon V.S.O.P.
Prince de France
Frankrike
13106 Vectura - kr 221,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Nøytral duft med litt urene toner i retning brent fat samt krydder.
Smak: Følger duften, litt hul i midten, noe frukt og tre i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Mikser.
Vurdering: Litt vel enkel men grei. (UÅ)
Laget av: 60% ugni blanc, 40% folle blanche
Alkoholinnhold: 36,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md fatlagring i eik fra limousine.
Bestill her:

+ (78p)
Metaxa *****
Metaxa
Hellas
107 Vectura - kr 275,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Særpreget parfymert duft med innslag av kvae, godteri og søtlig trevirke.
Smak: Følger duften, en del fat og søt sjokolade i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En parfymert og særegen stil. (UÅ)
Laget av: Druer.
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Bestill her:

÷ (73p)
Asbach Uralt
Asbach
Tyskland
15211 VSD - kr 319,90(70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gyllen. Enkel duft med noe fat og lakk.
Smak: En del sødme i anslaget, brent karamell i finishen. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke helt vellykket. (UÅ)
Laget av: Hovedsakelig druer som er tillatt for produksjon av cognac
Alkoholinnhold: 38,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 24 md. lagring i 300 liters fat fra Limousin
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her