Fristende oppskrifter med jordbær

Jorbærsuppe er sommerdessert nummer en

Jordbærsuppe

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til det blir en jevn mos. Hell blandingen over i en bolle som settes i kjøleskapet minst 3 timer.

Server suppen i boller eller i halve cantalopemeloner. Pynt med mynteblad, skiver av friske jordbær og en klatt rømme.

Her finner du mange deilige oppskrifter der jordbær er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Jordbærsuppe med vaniljebavaroise og ingefæris

Fremgangsmåte

Til denne suppen bruker jeg fryste jordbær. Frysing gjør at en får mer saft ut av bærene når de trekker i sukkerlaken.

Kok opp sukker og 3½ vann i en kjele. Tilsett bærene og la det hele trekke i 20 minutter uten at du rører i det. Sil fra bærene. Kok opp.

Rør ut maisennaen i ½ dl kaldt vann og bland den i suppen. La suppen koke i ½ minutt. Sett den til avkjøling.
 
Tilsett eventuelt vinen.
 
Vaniljebavaroise:
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Varm vaniljestang, -frø og melk til kokepunktet. Visp eggeplommer og sukker lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen. Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommen stivner i bunnen av kjelen. Når blandingen har tyknet (85 °C), skal den siles over i bollen.
Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme sausen. Rør godt så gelatinen blander seg med vaniljesausen. Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i et vannbad med kaldt vann og isbiter.
 
Det er viktig å røre i sausen med jevne mellomrom (hvert 5. minutt) til den blir romtemperert. Dette for å unngå at gelatinen klumper seg.
 

Pisk fløten til krem, og vend den inn i sausen når sausen er blitt romtemperert. Fyll bavaroisen i  ringer som er ca 3 cm i diameter og 3 cm høye og frys dem. Dette tar ca 3 timer.

Ingefæris:
Skrell og grovhakk ingefæren. Kok opp alle ingrediensene, og la de strekke under lokk i ca 20 min. Sil av ingefæren og avkjøl. Kjør i ismaskin.

Ta bavaroisen ut av ringene og sett dem i dype tallerkener. La bavaroisen tine. Fyll kald suppe i skålene og legg en kule ingefæris på bavaroisen.

Flere deilige oppskrifter med desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Chili- og ingefæris med jordbærsuppe

Fremgangsmåte

Du kan selvfølgelig lage isen fra bunnen av, men denne latsabboppskriften tar utgangspunt i ferdiglaget is.

Smelt isen til den er halvveis tint. Ta 1 dl av den og kjør i food processor med chili, ingefær og honning i 5 minutter. Bland godt med resten av isen og sett den tilbake i fryseren. Rør rundt iblant for å unngå at isen krystalliserer seg.

Vask og rens jordbærene. Skjær bort det hvite og del resten i skiver. Kok opp jordbærene med vann, vin og sukker og la dem småkoke i 20 minutter eller til den nesten løser seg opp. Sett sausen i kjøleskapet til den er kald.

Ta ut isen et kvarter før den skal serveres. Fordel jorbærsuppe på hver tallerken og legg en stor kule i midten.

Flere oppskrifter med jordbær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen