Guide
Oppskrifter rabarbra
De beste kakeoppskriftene med rabarbra
Aase E. Jacobsen
25 Mai 2023 - 02:10
Pai med jordbær- og rabarbrakompott
Fremgangsmåte
- Paibunn: Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid
- Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
- Fyll: Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
- Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Her finner du mange deilige desserter
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Lun rabarbrakake med sprøtt lokk
Fremgangsmåte
- Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen.
- Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
- Rabarbra: Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
- Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
- Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.
- Vaniljesaus: Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.
- Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
- Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
- Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Rabarbrapai med vaniljekrem
Fremgangsmåte
- Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor.
- Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
- Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
- Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.
- Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.
- Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over.
- Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.
Tips: Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige paier
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå