Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing

Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing

Fremgangsmåte

Ceviche:
Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver. Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt. Bland godt og la stå mens du lager resten.

Dressing:
Om du ikke har kokt rabarbra nylig, kan du gjøre det nå. Skrell og kutt rabarbra i biter. Men ta av to stilker som skal strimles for bruk i salaten. Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter. Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
 

Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.

Salat:
Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
 

Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.

Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Fremgangsmåte

Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.

Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.

Krydderkokt rabarbra:
Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende. Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.

Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.

Servering:
Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.

Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange flere oppskrifter med laks

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommerlig fisk med rabarbra

Sommerlig fisk med rabarbra

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Ta vare på sommerens bær

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her