Fruktbaserte kremlikører

Denne relativt nye kategorien av kremlikører appellerer enda mer til kvinner enn eksempelvis de fløtebaserte.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Fruktbaserte kremlikører

÷ (82p)
Amarula Cream
Southern Liqueur Comp.
Sør-Afrika
11146 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Mye søte toner av toffee og sjokolade.
Smak: Veldig kremaktig med mye karamell og lite frukt, mye sødme. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: Litt søt men ok. 82 p
Laget av: Amarula creamliqueur
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md fatlagring for marulasprit-andelen.
Bestill her:

÷ (80p)
Peach Cream
De Kuyper
Nederland
30670 Cuveco - kr 149,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ferskengul. Søtlig duft av tropisk frukt.
Smak: Følger duften, en del fersken, men litt kunstig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Iskald, helst on the rocks.
Vurdering: For den som er glad i godteri. 80 p
Laget av: Fløte, destillat av fersken og sprit.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Gavin's Strawberry Cream
Gavin
Irland
14305 Vectura - kr 170,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys rosa. Litt ufrisk jordbær milkshake-duft à la MacDonalds.
Smak: Myk og kremaktig med noe frukt, lett stil. (UÅ)
Bruksområde: Iskald.
Vurdering: Grei nok for Britney Spears-generasjonen. 79 p
Laget av: Sprit, krem, jordbær-essens, sukker
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

(75p)
Tequila Rose
Tequila Rose Dist.
USA
41786 Vectura - kr 219,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Svakt rosa, Mye tuttifrutti og banan- samt svakt jordbærpreg.
Smak: Kremaktig med en del frukt, særlig jordbær, en del sødme, varm krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, gjerne knust is.
Vurdering: Litt kunstig og kvalmende, må serveres veldig kald. 75 p
Laget av: Tequila, krem, jordbær
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(74p)
Dream Calvados Cream
Dom. Familial Louis Dupont
Frankrike
20729 Vectura - kr 200,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Lys brun. En del alkohol i duften samt lagret og søtlig eplepreg og nøtter.
Smak: Følger duften, alkoholen er ikke helt integrert, syrene stikker litt ut. (UÅ)
Bruksområde: I kaffe muligens.
Vurdering: Virker ikke helt ferdig. 74 p
Laget av: Alkohol (60% calvados=epler), kremfløte, sukker, karamell
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Calvados-andelen er fatlagret i 8 md.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her