Fruktbaserte kremlikører

Denne relativt nye kategorien av kremlikører appellerer enda mer til kvinner enn eksempelvis de fløtebaserte.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Fruktbaserte kremlikører

÷ (82p)
Amarula Cream
Southern Liqueur Comp.
Sør-Afrika
11146 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Mye søte toner av toffee og sjokolade.
Smak: Veldig kremaktig med mye karamell og lite frukt, mye sødme. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: Litt søt men ok. 82 p
Laget av: Amarula creamliqueur
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md fatlagring for marulasprit-andelen.
Bestill her:

÷ (80p)
Peach Cream
De Kuyper
Nederland
30670 Cuveco - kr 149,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ferskengul. Søtlig duft av tropisk frukt.
Smak: Følger duften, en del fersken, men litt kunstig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Iskald, helst on the rocks.
Vurdering: For den som er glad i godteri. 80 p
Laget av: Fløte, destillat av fersken og sprit.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Gavin's Strawberry Cream
Gavin
Irland
14305 Vectura - kr 170,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys rosa. Litt ufrisk jordbær milkshake-duft à la MacDonalds.
Smak: Myk og kremaktig med noe frukt, lett stil. (UÅ)
Bruksområde: Iskald.
Vurdering: Grei nok for Britney Spears-generasjonen. 79 p
Laget av: Sprit, krem, jordbær-essens, sukker
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

(75p)
Tequila Rose
Tequila Rose Dist.
USA
41786 Vectura - kr 219,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Svakt rosa, Mye tuttifrutti og banan- samt svakt jordbærpreg.
Smak: Kremaktig med en del frukt, særlig jordbær, en del sødme, varm krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, gjerne knust is.
Vurdering: Litt kunstig og kvalmende, må serveres veldig kald. 75 p
Laget av: Tequila, krem, jordbær
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(74p)
Dream Calvados Cream
Dom. Familial Louis Dupont
Frankrike
20729 Vectura - kr 200,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Lys brun. En del alkohol i duften samt lagret og søtlig eplepreg og nøtter.
Smak: Følger duften, alkoholen er ikke helt integrert, syrene stikker litt ut. (UÅ)
Bruksområde: I kaffe muligens.
Vurdering: Virker ikke helt ferdig. 74 p
Laget av: Alkohol (60% calvados=epler), kremfløte, sukker, karamell
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Calvados-andelen er fatlagret i 8 md.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her