Full forvirring på toppnivå

Full forvirring på toppnivå

Vinmarken La Boudriotte gir noe av det beste til chardonnaydruen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Eller det vil si, deler av vinmarken gjør det. For dette er Burgund på sitt beste, eller verste - alt etter som. La Boudriotte som har premier cru-status innen Chassagne-Montrachet, er på totalt 15,62 hektar, men bare 2,22 av dem er den "egentlige" Boudriotte som har gitt slik status til chardonnay herfra, i følge Jasper Morris' Inside Burgundy.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Hvit eller rød
Ofte opptrer vin fra den "større" vinmarken med navnet Morgeot, og Blain-Gagnard lager to hvite viner fra Boudriotte, én som heter Boudriotte og en som heter Morgeot.

Forvirret? Da må du vente på resten, Boudriotte er dyrket med både chardonnay og pinot noir. Blain-Gagnard lager viselig bare én rød fra denne vinmarken, og den går under navnet Morgeot.

Både og
Også Ramonet, en prominent eksponent for denne premier cru-en, skiller mellom hvit og rød vin på samme måte, men har i tillegg en rødvin som kalles Clos de la Boudriotte. Og da faller argumentet om at Boudriotte betegner hvitvin og Morgeot rødvin fra samme vinmark.

Spesielt når også Lequin-Colin bruker Morgeot for sin nye hvite superchassagne, Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee Bttr 2009 (59655) . Den for Burgund så uvanlige koden står for "back to the roots" og forteller at vinen er laget på naturmetoden med minst mulig inngripen og mest mulig håndarbeid. En solid vin på alle måter med godt lagringspotensial.

Mange mener altså at Morgeot betegner den delen av vinmarken som har mest pinot noir-jordsmonn. Blain Gagnard Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriotte 2010 (49128) på sin side kommer fra den "hvite" delen, og er enda mer raffinert i stilen enn Lequin-Colins.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee Bttr 2009

Produsent:
Dom. René Lequin-Colin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
5965501
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Blain-Gagnard Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriottes 2015

Produsent:
Dom. Blain-Gagnard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
575,40 kr
Varenummer:
4912801
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen