Dagens rett

Gazpacho spansk grønnsakssuppe

Gazpacho er med god grunn populær i heten i Spania: grønnsakssuppen serveres nemlig kald
Foto: (istock)

Gazpacho er med god grunn populær i heten i Spania: grønnsakssuppen serveres nemlig kald

Kald suppe er perfekt om sommeren. Den har tomater som hovedingrediens og de kan godt komme fra en boks.
14 Juni 2022 - 23:00

Når norske tomater smaker så godt som akkurat nå, er det synd å ty til boks.

Om du likevel gjør det, sørg for å bruke kvalitetshermetikk. Sjekk hyllene i velassorterte butikker, og kjøp med et lite lager. Skulle det bli en fantastisk sommer, som vi jo håper på, har du lett tilgang på det du trenger for en sommerlig middag. Som med fordel kan tas med utendørs. Den er nemlig perfekt å fylle i en termos. 

For ekstra spansk følelse kan du spandere på deg et glass tørr fino sherry.  Dersom du ikke har smakt en slik kombinasjon tidligere tør vi nærmest garantere deg en spennende og veldig autentisk smaksopplevelse. 

Se våre oppskrifter på gazpacho

Gazpacho - spansk grønnsakssuppe

Gazpacho - spansk grønnsakssuppe

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, paprika og tomater i olje, ha på tomatpuré, hvitløk, chili og squash. La alt frese litt videre.
  2. Tilsett hvitvin og kok opp.
  3. Tilsett tomater fra boksen, og kok opp på nytt.
  4. Kjør alt sammen med basilikum i foodprocessor til fin puré.
  5. Sil puréen så den får silkemyk konsistens.
  6. Smak til med salt og pepper.

Avkjøl suppen til den er iskald, og server i suppeboller, gjerne med litt melkeskum i med friske urter f eks finhakket basilikum i.

Se våre oppskrifter på gazpacho

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Oppskrift fra kokeboken Mat og Vin fra Gyldendal

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.38 l Pris: 298.00 kr Uten utvalg
    90 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 63.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
  • Sveits
    Sveits
    Volum: 0.75 l Pris: 129.70 kr Uten utvalg
    87 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Basisutvalget
    86 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her