Drikke
Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

En dillkvast, akevitt og sitron er det som skal til for å gjøre den italienske klassikeren negroni nordiske sommerfin.
04 Juli 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Negroni er en av mine absolutt favorittdrinker – og en fantastisk aperitiff til enhver anledning.

Her er en annen bartender som elsker negroni

Historien bak drinken er myteomspunnet, men versjonen folk flest kjenner til er at den ble laget første gang i Firenze rundt 1919.

Oppspritet Americano

Åstedet var Cafe Casoni, og kreatøren var bartenderen Fosco Scarselli. Han laget den for grev Camillo Negroni  som ville «sprite opp» sin Americano (søt vermut, Campari og Club Soda).

Les resten av historien om drinken og ulike vermuter

Greven spurte bartenderen om han kunne erstatte soda med gin. Etter dette spurte alle gjester bare etter Negroni.

Akevitt gir dybde og særpreg

I min versjon har jeg gjort en nordisk twist ettersom jeg liker å bruke nordiske råvarer. Ginen er byttet ut med en forsiktig fatlagret akevitt som gir en fantastisk dybde i drinken og ikke minst en særegen karakter.

For den søte vermuten anbefaler jeg Antica Formula eller Punt E Mes fra Carpano. Men siden de for tiden ikke er å få kjøpt på Vinmonopolet, kan du velge Dolin Vermouth de Chambéry Rouge.

Dette visste du sikkert ikke, men slik lages altså (tørr) vermut

Dersom du skal en tur innom taxfreebutikken på Gardermoen i sommer, bør du plukke med deg en flaske med Martini Grand Lusso som er en spesialutgave laget for Martinis 150 års jubileum, og som er fin å ha på lur når negronibehovet melder seg.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et røreglass med is. Sil over i et rocksglass med isbiter. Pynt med dill og sitrustwist.

Tips 1: I stedet for akevitt kan du bruke det du liker best. Mine personlige favoritter er mezcal, tequila, god lagret rom og altså akevitt – både ulagret og fatlagret fungerer veldig godt.

Tips 2: Dersom du bruker lagret rom, prøv gjerne Aperol som en erstatning for Campari.

Tips 3: 
På bildet har jeg brukt sitron og dill for ekstra sommerlig preg, men vanlig garnityr for negroni er appelsin som jo passer perfekt sammen med Campari.

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her