Drikke
Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

Gi denne klassiske drinken en sommerlig twist

En dillkvast, akevitt og sitron er det som skal til for å gjøre den italienske klassikeren negroni nordiske sommerfin.
04 Juli 2014 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Negroni er en av mine absolutt favorittdrinker – og en fantastisk aperitiff til enhver anledning.

Her er en annen bartender som elsker negroni

Historien bak drinken er myteomspunnet, men versjonen folk flest kjenner til er at den ble laget første gang i Firenze rundt 1919.

Oppspritet Americano

Åstedet var Cafe Casoni, og kreatøren var bartenderen Fosco Scarselli. Han laget den for grev Camillo Negroni  som ville «sprite opp» sin Americano (søt vermut, Campari og Club Soda).

Les resten av historien om drinken og ulike vermuter

Greven spurte bartenderen om han kunne erstatte soda med gin. Etter dette spurte alle gjester bare etter Negroni.

Akevitt gir dybde og særpreg

I min versjon har jeg gjort en nordisk twist ettersom jeg liker å bruke nordiske råvarer. Ginen er byttet ut med en forsiktig fatlagret akevitt som gir en fantastisk dybde i drinken og ikke minst en særegen karakter.

For den søte vermuten anbefaler jeg Antica Formula eller Punt E Mes fra Carpano. Men siden de for tiden ikke er å få kjøpt på Vinmonopolet, kan du velge Dolin Vermouth de Chambéry Rouge.

Dette visste du sikkert ikke, men slik lages altså (tørr) vermut

Dersom du skal en tur innom taxfreebutikken på Gardermoen i sommer, bør du plukke med deg en flaske med Martini Grand Lusso som er en spesialutgave laget for Martinis 150 års jubileum, og som er fin å ha på lur når negronibehovet melder seg.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Sommerlig negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et røreglass med is. Sil over i et rocksglass med isbiter. Pynt med dill og sitrustwist.

Tips 1: I stedet for akevitt kan du bruke det du liker best. Mine personlige favoritter er mezcal, tequila, god lagret rom og altså akevitt – både ulagret og fatlagret fungerer veldig godt.

Tips 2: Dersom du bruker lagret rom, prøv gjerne Aperol som en erstatning for Campari.

Tips 3: 
På bildet har jeg brukt sitron og dill for ekstra sommerlig preg, men vanlig garnityr for negroni er appelsin som jo passer perfekt sammen med Campari.

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her