Gledestårer til godpris

Denne vinen er så god at det er lett å bli blank i øynene. Billig er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Det ikke på grunn av alkoholen at du risikerer blanke øyne, men rett og slett fordi Lacrima di Moro d'Alba 2009 (58400) er en glede å drikke. Samtidig som druenavnet lacrima (di morro d'alba) indikerer tårer. Heller ikke disse tårene er av sorg, men er gitt druen fordi den på grunn av et veldig tynt skall har en tendens til å sprekke når den er (over)moden slik at "tårer" av druesaft kommer til syne.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lang historie
Men hos Velenosi høstes druene før dette skjer. Og det kjennes på smaken. Herlig kirsebærfrukt, god syre og et fint bitt gjør den til et topp følge til det meste av pasta, saftig kylling, italiensk spekepølse og torsk med mye smak.

Som så mange andre italienske vindruer har også lacrima en lang historie. Den første nedtegnelsen er fra 1167 og stammer fra Fredrik Rødskjeggs beleiring av Ancona da han valgte Morro d'Alba som hjem og således ble kjent med byens vin.

Seriøs og prisgunstig
I dag dekker DOC Lacrima di Moro d'Alba en mye større del av Ancona-provinsen enn før. Velenosis lacrima-vinmarker er i Marcelli, sør for Ancona, og dermed et stykke unna det historiske området for lacrima. Velenosi holder til i Ascoli Piceno, noen mil lenger sør, og lager der seriøse og ikke minst svært prisgunstige viner av de typiske drueblandingene for Marche, som montepulciano + sangiovese og en morsom miks av trebbiano, passerina og pecorino .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lacrima di Moro d'Alba 2009

Produsent:
Velenosi
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
58400
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen