God chablisvaluta

Mest chablis for pengene får du på premier cru-nivå. Hos denne produsenten får også standardchablisen mye omsorg.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Både Garnier Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2006 (57719) og den vanlige Garnier Chablis 2007 (57718) har masser av chabliskarakter, om enn på forskjellig måte. Hvilket tilskrives både årgangen og klassifiseringen. Mens 2007 generelt er et svært syrefriskt år med slanke viner, ga 2006 rike viner med en noe mer dempet syre, men som erstatning et usedvanlig godt mineralpreg. Og da særlig for vinene beregnet for lagring som premier cru og grand cru .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Også til kjøtt
Når premier cru er omtrent halve prisen av grand cru, er det ingen tvil om hva det lønner seg å investere i. I hvert fall hvis du er på jakt etter valuta for hver krone. For premier cru som altså koster førti kroner mer enn vanlig chablis, lagrer svært godt. Samtidig som det gir viner som drikker godt selv i ung alder. Helst etter en god runde i karaffel.

For da kommer det mer og mer av det flotte mineralpreget som kan sammenlignes med så vel våt stein som flint og kalk eller kritt. Dertil 2006-årgangens rike frukt som gjør vinen til en drøm på matbordet, til så vel sjømat som lyst kjøtt med god saus. Chablis er faktisk undervurdert som partner til kjøtt, enten det er saftig kylling, svin eller kalv.

Far og sønn
Garnier laget også en veldig kraftig grand cru i 2006 , men som altså har sin pris. Deres vanlige chablis er langt mer overkommelig, samtidig som den altså har mye å by på i en utpreget mineralsk, om enn ikke årgangens ekstremt slanke stil. Det skyldes at druene kommer fra vinmarker med den samme type jordsmonn som cru-ene, nemlig Kimmeridge-kalk.

Produsenten er et relativt nytt navn på chablisarenaen siden det kun har figurert på etiketter siden 1985 da familien gradvis begynte konverteringen av virksomheten fra korn til vinstokker. Det er far og sønn, Xavier og Jerôme, sistnevnte ønologutdannet, som konverterer druene til vin. Fra dagens 21 hektar hvorav 0,9 hektar er i Mont de Milieu og 0,2 i Le Clos, kommer det totalt ca 50.000 flasker. Resten selges i bulk.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Garnier Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2014

Produsent:
Dom. Joseph Garnier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
344,90 kr
Varenummer:
5771901

Garnier Chablis 2014

Produsent:
Dom. Joseph Garnier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5771801
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Garnier Chablis Grand Cru Les Clos 2009

Produsent:
Dom. Joseph Garnier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
460,00 kr
Varenummer:
5656501
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen