God piemontevin i boks

God piemontevin i boks

Denne boksvinen konkurrerer med mange barberaer i prisklassen 150-160 kroner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Med Principiano Piemonte Barbera 2013 (7231) behøver du ikke betale mer enn 95 kroner per 75 cl for å få den riktige Piemonte-følelsen. Perfekt til så vel polenta og gnocchi som pasta.

Finn gode retter til denne vinen

Den har det umiskjennelige litt rustikke preget som tradisjonelt framstilte viner får. Den er laget av en produsent som ikke bare bekjenner seg til denne stilen, men som også jobber veldig naturlig i vinmark og kjeller.

Druematerialet til boksen henter Ferdinando Principiano hos andre, de egne vinmarkene i Serralunga og Monforte d’Alba ville aldri kunne forsvares brukt i en boks.

Går for stål

Men han har stilt som krav til sine leverandører at regimet i vinmarkene må være så naturlig som mulig. Det er nødvendig for en vin som skal gjæres ved hjelp av druenes egne gjærsopper. Svoveltilsettingen er også minimal.

Den tradisjonelle tilnærmingen er ikke helt gjennomført all den tid han bruker stål til både gjæring og modning for de fleste vinene sine, bortsett fra baroloene som selvfølgelig modnes i den lovpålagte tiden i brukte fat av ulike størrelse, fra 400 til 4000 liter avhengig av vin.

Lekkerbisken

Hans toppbarolo, Barolo Boscareto 2006 (7233) , fra vinmarken med samme navn i Serralunga d'Alba, kommer i salg i november. Dens særpreg fra druer fra 40 år gamle vinplanter understrekkes av fottråkking. Det gir et ytterst godt resultat med usedvanlig lekker frukt og stor god munnfølelse. En vin som holder minst 15 år.

Barolo Ravera 2006 (9989601) som var tilgjengelig i spesialpolene er også en lekkerbisken som henter sin kraft fra kombinasjonen av 50 år gamle vinstokker i et av Monfortes brattheng. Fra november er samme vin i ny årgang på plass. Barolo Ravera 2008 (9181) er en flott barolo som vil lagre godt.

Betydelig rimeligere er hans «vanlige» barolocuvée Principiano Barolo Serralunga 2009 (96780) . Til denne bruker han druer fra yngre planter.

Barolopotensial

Fernandos største kupp er imidlertid Principiano Le Coste Langhe Nebbiolo 2011 (96781) laget av druer fra høytliggende vinmarker i Le Coste di Monforte d'Alba samt en liten andel druer fra Boscareto. En langhe nebbiolo med barolopotensial.

Som seg hør og bør lages også en dolcetto, Principiano Sant'Anna Dolcetto d'Alba 2010 (96782) , som lever opp til Ferdinandos minimalistiske, men ikke magre stil.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Principiano Piemonte Barbera 2013

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
723101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Principiano Barolo Serralunga 2016

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
9678001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Principiano Le Coste Langhe Nebbiolo 2018

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
9678101
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Principiano Sant'Anna Dolcetto d'Alba 2013

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
9678201
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen