Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Guide

Prøv disse søte oppskriftene med eple

 

Eple- og hveteølsorbet med hveteølkokte pærer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
3 dl
Hoegaarden Wit
4 stk
cm kanelstand
Sorbet
3 dl
Hoegaarden Wit
Til serveringen

Fremgangsmåte

Skrell pærene, skjær av bunnen og behold stilken. Legg pærene i litt vann med litt sitron for at de ikke skal bli brune.
 
Hell ølet i en kjele sammen med saft og finrevet skall av sitronen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha dem i kjelen sammen med vaniljestangen, sukker og kanel.
 
Kok opp og legg i pærene. La koke til pærene er lett møre, men fremdeles litt harde i midten. La pærene avkjøle i laken.
 
Sorbet:
Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det avkjøles helt og kjør røren i en ismaskin.
 
Dersom du ikke har en ismaskin, heller du sorbetrøren i en bolle og setter den i fryseren. Rør jevnlig i sorbeten under innfrysing slik at den ikke nåler seg.
 
Servering:
Legg litt av laken fra pærene midt på en tallerken, med finskåren pære og en spiseskje crème fraîche på toppen. Sorbet legges ved siden av og pyntes med finstrimlet limeskall.
 
Oppskriften er hentet fra boken Øl med kniv og gaffel - det handler om smak av Sigrid Strætkvern som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
 
 

Sendt inn av

Foto: Isidor Åstrøm

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 stk
2.5 dl
Fyll
40 g
3 dl
kesam eller pisket krem

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.

Fyll:
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre.

Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.

Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen.

Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

Legg pannekakene på et fat etter hvert som du steker, og hold dem varme. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.

Server gjerne pannekakene med vaniljekesam eller pisket kremføte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen