Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple

Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple

Fremgangsmåte

  1. Skjær av svoren og beina på ribba. Du kan også la beina sitte på og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba så mør at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.
  2. Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass på at ribba ikke dekkes helt med væske. Ca. ¼ av ribba skal stikke over væsken. 
  3. Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stå i 2–3 timer. Det er viktig at ribba står lenge så den blir ordentlig mør. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du får litt farge på fettet. Pynt med koriander ved servering. 
  4. Servering:
    Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprø salat og nykokt ris. Du kan også ha linser og mer grønnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brød ved siden av.

Derfor spiser halve Norge svineribbe på julaften

Langtidssteking av ribbe

Flere tips til ribbe

Dette drikker du til ribbe

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist, fra kokeboka Maten vi deler, finalist i Beste norske kokebok 2017

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Svin korma med epler og spinat

Svin korma med epler og spinat

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær ytrefilet av svin i strimler. Varm litt olje i en stekepanne og brun kjøttet i flere omganger. Sett det til side.
  3. Ha eple, rødløk og spinat i stekepannen og fres i 2-3 minutter.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene, og tilsett indisk korma-saus. La det småkoke i 3-4 minutter.
  5. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Server den smakfulle gryten med ris.

De beste wokoppskriftene finner du her

Du kan selvsagt lage kormasausen selv. Her finner du oppskriften - også på naanbrød

Se våre andre korma-oppskrifter

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biff med kruttsterke epler

Biff med kruttsterke epler

Fremgangsmåte

Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 15 minutter.

Krydre biffene med salt og pepper, og stek dem på middels høy varme i litt olje til det begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden, biffene er da medium stekt. Ta biffene opp av pannen og la dem hvile litt før du serverer dem.

Ha bønner og finhakket hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.

Server biffene med den varme bønnesalaten og epler på toppen.

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller griller det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.

For ekstra smak på biffen kan du tilsette litt smør i pannen i det du snur biffen og ha i friske urter slik som timian og et par fedd knust hvitløk. Øs så stekesmøret over biffen mens det steker.

Lyst å vite mer om biffkjøtt - les mer her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling med couscous- og eplesalat

Kylling med couscous- og eplesalat

Fremgangsmåte

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i smør i en panne ved middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side.
  2. Trekk pannen til side og la filetene hvile 3-4 minutter.
  3. Couscous:
    Kok opp buljong, smør og eventuelt litt salt. Trekk kjelen til side. Ha i couscous og litt gurkemeie og rør godt.
  4. Jevn grynene til en glatt overflate. Legg over lokk og la grynene svelle i 5-10 minutter. Rør grynene fra hverandre.
  5. Salaten:
    Ta ut kjernehuset på eplene og skjær dem i skiver. Del over løken og skjær hver halvdel i skiver.
  6. Grovhakk ruccolasalaten og bland den med couscous, epler, løk og biter med fetaost.
  7. Fordel salaten på fire tallerkener. Legg en kyllingfilet delt i to på hver tallerken.
  8. Rør soltørkede tomater i rømmen og server som dressing til salaten.

Knasende sprø salater finner du her

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her