Drikke
Godt fra Burgund i basislisten

Godt fra Burgund i basislisten

Vincent Girardin dominerer basislisten fra Burgund i både antall og kvalitet. 
16 August 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Lekkerbiskenen Girardin Puligny-Montrachet les Enseignères 2010 (80565) byr på mye hvit burgund for pengene, og det fra en særdeles frisk og vellykket årgang. Fra denne appellasjonen betyr det mye lime, mineraler og grønne epler. Dessuten kommer den fra en vinmark som har veldig godt potensial, selv om den bare er «village». Den ligger nemlig rett nedenfor Bâtard-Montrachet og Bienvenues-Bâtard-Montrachet. En flott vin for de neste ti årene som også smaker fantastisk i dag til gode sjømatretter med skalldyrsaus samt også lyst kjøtt med god saus, takket være den gode fylden.

Veldig god vinvaluta

I basisutvalget finnes også tre andre viner fra Girardin i samme flotte årgang. Samtlige med veldig god vinvaluta. Mens Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2012 (10499) og Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2010 (91115) stammer fra Girardins negoçiantvirksomhet som ble solgt tidligere i år, kommer den rødeGirardin Chassagne-Montrachet Les Vieilles Vignes 2011 (80559) fra egne vinmarker, en parsell på 1,5 hektar med 50 år gamle vinstokker.

Les mer om andre gode burgundere her

Rød chassagne er en sjelden fugl, bare en tredel av volum fra denne appellasjonen. Renomméet er ikke like godt som for de hvite, men når rød chassagne er så god som denne, gjør den ryktet til skamme. Vinene fra egne vinmarker skilles enkelt ut ved at etikettene er merket med «Domaine Vincent Girardin» og ikke bare navnet.

Suksesshistorie

Girardin lager imidlertid ikke bare prisgunstige viner i det for Burgund lavere prissjikt. Hans Girardin Corton Charlemagne Grand Cru 2008 (44379) er en imponerende vin, stofflig og rik som vin herfra skal være, og en vin som ikke må nytes nå, men legges til side i minst fem år. En kraftpakke å glede seg til.

Les mer om Burgund her

Domaine Vincent Girardin har en imponerende merittliste. Fra han overtok familiens to hektar som 19-åring i 1980 og frem til dagens 20 hektar fordelt på 42 parseller i Burgunds beste terroir har det vært suksess på suksess, heri inkludert en negoçiantvirksomhet fra 1994. Samtidig fikk han hjelp av sin kone Véronique. Ryggskaden i fjor gjorde at han måtte trappe ned noe, derav salget, men de egne vinmarkene pleies ufortrødent videre i samme ånd som før. Det betyr størst mulig grad av naturlig tilnærming i både vinmarker og vinkjeller.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her