Grillet Norsk Kveite på latinsk

Kveite er en utsøkt fiskesort. La gå at den koster en del ekstra, men så smaker den jo også deretter. Gitt rettens ingredienser og karakter faller vårt vinvalg denne gang på Italia, og da med en superdeilig Dolcetto.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet kveite på latinsk

Fremgangsmåte

Marinade:
Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir. Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Gni inn hvert stykke med oljeblandingen, pass på å få med litt urter, og legg de på grillen. Grill 4-6 minutter på hver side eller til de er ferdige. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med urteolje underveis.
 
Salsa verde:
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til en grønn saus. Hvis det ikke er nok persille, ha i mer. Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.
 
Couscoussalat med grillede grønnsaker:
Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous'en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og kummin.
 
Grønnsakene:
Bland olje, urter, salt og pepper. Pensle grønnsakene og tomatene med oljeblandingen. Legg på grillen og grill til de er møre.
 

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen