Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem
Foto: Ryzhkov

Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem

Denne retten byr på fest for smaksløkene.

Fremgangsmåte

  1. Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.
  2. Marinade:
    Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Ta ut av marinaden og tørk av. Pensle så med marinaden, pass på å få med litt rosmarin, og legg dem på grillen med skinnsiden ned.
  3. Grill ca 4-6 minutter eller til saft begynner på piple ut på overflaten. Snu og grill raskt på kjøttsiden. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med marinaden underveis.
  4. Salsa verde og brokkoli-krem:
  5. Kok brokkoli et par minutter. Ha sammen med de andre ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til en grønn saus. Tilsett evt mer olje for at den skal bli smidig.
  6. Tips:
    Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.
  7. Couscoussalat:
  8. Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous-en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og spisskummen.
  9. Grillet brokkoli:
  10. Skjær brokkoli på mandolin. Pensle med olje og grill raskt på begge sider. Dryss over salt og pepper. 
  11. Server kveite på salsa verde- og brokkolikrem med grillet brokkoli og couscoussalat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til
Ukens kake

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til

Mange lar det bli med tilbehør til kjøttkakene, men friske tyttebær smaker fantastisk sammen med den fete mascarponekremen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her