Dagens rett

Grillspyd med laks

Det er ingenting i veien for å eksperimentere litt i matveien når det gjelder laksen. Smaksrike fiskeslag som dette blomstrer når man gir retten litt å bryne seg på. Akkurat denne spesialiteten har dessuten et litt høytidelig preg over seg.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks "San Jeok" (Grillspyd med laks)

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 stk
Agaric-sopp
Spits
Saus
1 ss
matvin
1 ss
løkjuice
1 ts
sesamsalt

Fremgangsmåte

Skjær laks, paprika og sopp i strimler på 1x1x6 cm og træ dem på spyd. Lag sausen og pensle spydene med den. Varm olje i en panne og stek spydene.

Tips:
"San Jeok" er den tradisjonelle koreanske retten der kjøtt, fisk, grønnsaker og sopp træs på spyd og grilles over grillkull. Ingrediensene marineres og krydres før grilling. I våre dager grilles spydene som oftest på stekepanne. "San Jeok" iserveres alltid ved anledninger der deltakerne skal hedres spesielt.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen