Dagens rett
En fyldig pai som dette trenger verken kjøtt eller noe ved siden av
Foto: (from_my_point_of_view)

En fyldig pai som dette trenger verken kjøtt eller noe ved siden av

Når du kombinerer blomkål og sopp i en pai, får du nok metthetsfølelse. Samtidig som du kan krysse av for en kjøttfri middag.
15 August 2023 - 23:00

Du kan selvsagt bruke paideig eller filodeig fra butikken, men det er faktisk veldig enkelt å lage den selv. 

Se våre andre oppskrifter på pai

Grønnsakpai med "sting" chili, blomkål, tomater og sopp

Grønnsakpai med "sting" chili, blomkål, tomater og sopp

Fremgangsmåte

  1. Paibunn: Ha ingrediensene til paibunnen i en food processorbolle og la maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i melet og ha i vannet. Samle alt til en deig. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter.
  2. Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm diameter.
  3. Trykk deigen utover og kle paiformen.
  4. Prikk deigen med en gaffel.
  5. Forstek paisbunnen/skallet ved 200 grader i 5 minutter.
  6. Fyll: Finhakk hvitløken. Skjær sjampinjongen i skiver, og blomkål i små biter.
  7. Del chilipepperen og skrap bort frøene. Finhakk chilikjøttet.
  8. Skjær tomatene i båter.
  9. Varm smør og tilsett hvitløk, sjampinjong, blomkål og chili. Stek under omrøring til væsken er fordampet og grønnsakene er myke. Ha på salt og pepper.
  10. Legg tomatbåtene og basilikum i paiskallet.
  11. Hell over grønnsakene 
  12. Visp sammen egg og fløte og rør i osten.
  13. Hell blandingen over grønnsakene og dryss over sesamfrø.
  14. Stek ved 180 grader i 30 minutter.

Mange flere lekre paier finner du her  

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her