Dagens rett

Grønnsakslasagne uten pasta

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt
Foto: (MEDITERRANEAN)

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt

I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
30 November 2022 - 01:00

I denne oppskriften er det ideen om å legge lagvis som er lånt fra lasagne. Og noen av ingrediensene. Du kan fint lage retten med bare aubergine eller bare squash om du trenger en enklere vri. Du kan også bruke klassisk ostesaus og tomatsaus - gjerne fra glass - som så blandes først siste runde i ovnen. 

Så lenge ingrediensene smaker godt i utgangspunktet, blir det godt når de blandes.

Vi byr på mange oppskrifter med lasagne

Grønnsakslasagne uten pasta

Grønnsakslasagne uten pasta

Fremgangsmåte

  1. Skjær auberginen i skiver på langs og dryss på litt salt.
  2. La dem så ligge og trekke i 15 minutter før de skylles og tørkes med papir.
  3. Rens og del paprikaen på samme måte til du har lange strimler.
  4. Del squashen i 3 på tvers og så i skiver på langs.
  5. Skjær fennikelen i skiver.
  6. Legg alt side om side på et dypt stekebrett og pensle med olje. 
  7. Drypp over sitronsaften.
  8. Bak alt  i ovn ved 180 grader til de er pent brune ca 15 minutter. 
  9. Ta ut av ovnen.
  10. Tomat- og ostesaus: Bløtlegg de soltørkede tomatene i 10 minutter. Om du bruker tomater i olje, holder det å tørke dem.
  11. Finhakk tomater og hvitløk.
  12. Kok opp sammen med fløte i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter.
  13. Rør inn parmesan.
  14. Smak til med salt og pepper.
  15. Legg grønnsakene lagvis med tomat- og ostesausen i en ildfast form.
  16. Stek videre ved 180 grader i 20 minutter. 
  17. Dryss over parmesan og server. 

Vi byr på 250 andre vegetarretter

Vi byr på mange oppskrifter med lasagne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her