Dagens rett

Grønnsakslasagne uten pasta

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt
Foto: (MEDITERRANEAN)

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt

I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
30 November 2022 - 01:00

I denne oppskriften er det ideen om å legge lagvis som er lånt fra lasagne. Og noen av ingrediensene. Du kan fint lage retten med bare aubergine eller bare squash om du trenger en enklere vri. Du kan også bruke klassisk ostesaus og tomatsaus - gjerne fra glass - som så blandes først siste runde i ovnen. 

Så lenge ingrediensene smaker godt i utgangspunktet, blir det godt når de blandes.

Vi byr på mange oppskrifter med lasagne

Grønnsakslasagne uten pasta

Grønnsakslasagne uten pasta

Fremgangsmåte

  1. Skjær auberginen i skiver på langs og dryss på litt salt.
  2. La dem så ligge og trekke i 15 minutter før de skylles og tørkes med papir.
  3. Rens og del paprikaen på samme måte til du har lange strimler.
  4. Del squashen i 3 på tvers og så i skiver på langs.
  5. Skjær fennikelen i skiver.
  6. Legg alt side om side på et dypt stekebrett og pensle med olje. 
  7. Drypp over sitronsaften.
  8. Bak alt  i ovn ved 180 grader til de er pent brune ca 15 minutter. 
  9. Ta ut av ovnen.
  10. Tomat- og ostesaus: Bløtlegg de soltørkede tomatene i 10 minutter. Om du bruker tomater i olje, holder det å tørke dem.
  11. Finhakk tomater og hvitløk.
  12. Kok opp sammen med fløte i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter.
  13. Rør inn parmesan.
  14. Smak til med salt og pepper.
  15. Legg grønnsakene lagvis med tomat- og ostesausen i en ildfast form.
  16. Stek videre ved 180 grader i 20 minutter. 
  17. Dryss over parmesan og server. 

Vi byr på 250 andre vegetarretter

Vi byr på mange oppskrifter med lasagne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her