Dagens rett

Grønnsakwok med fisk og reker

Gi tirsdagsmiddagen nytt innhold

Gi tirsdagsmiddagen nytt innhold

Woking er morsomt, raskt og effektivt samtidig som du ender opp med en rett med mye smak. For ekstra metthetsfølelse kan du selvsagt spe på med litt ris eller nudler.
15 Mars 2022 - 00:00

Woking går  ut på å frese grønnsaker og andre ingredienser, som kjøtt eller sjømat, i samme panne, raskt og ved sterk varme. Wokpannens spesielle utforming gjør at du kan utnytte en større flate enn i en vanlig panne eller kjele. 

En wokpanne kan erstattes med andre kokekar eller kjeler du måtte ha i kjøkkenskapet. Det viktigste er at du følger med under fresingen og lar ingrediensene få den raske og sterke varmebehandlingen som woking krever.

Resultatet blir som regel uforskammet godt.

Her finner du andre wokoppskrifter

Grønnsakwok med fisk og reker

Grønnsakwok med fisk og reker

Fremgangsmåte

  1. Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes.
  2. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring.
  3. Kraft, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok. Smak til og jevn ev. med maizennamel. 

Tips:
Ha maizenna i et glass med lokk. Tilsett litt av kraften fra wokpannen. Rør raskt, sett på lokk og rist kraftig. Rør ut i pannen. 

Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over grønnsakene. La trekke 5 minutter. Rekene has i rett før servering. 

Tips:
For ekstra metthetsfølelse kan du selvsagt spe på med litt ris eller nudler.

Her finner du andre wokoppskrifter

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her