Den deilige hamburgeren
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Ha litt vann på en trefjøl og form til 4 runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød, fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Benytt ketchup eller annen saus etter eget ønske.
Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør
Her har du mange andre oppskrifter på hamburgere med forslag til hva du skal pynte de med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
Hamburgerbrød
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Løs opp gjæren i væsken (37ºC), tilsett de andre ingrediensene. Bland deigen godt i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Rør om og form hamburgerbrødene litt store og flate med litt mel eller olje på hendene. La dem etterheve i ca. 20 minutter. Prikk med gaffel og pensle med vann.
Strø med sesamfrø. Stek brødene til de er gyldne.
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
