Drikke
Har du hørt om rød vinho verde før?

Har du hørt om rød vinho verde før?

Denne rødvinen er moteriktig og helt naturlig alkoholsvak, men har likevel godt med karakter. Den hvite er et like godt kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2014 - 13:00

 

Går vi noen år tilbake i tid var imidlertid ikke 11,5-12 prosent alkohol unormalt for en rødvin. Men i dag tilhører slik vin sjeldenhetene. Når jeg kommer over slike viner i dag, blir jeg ikke mindre glad av den grunn, spesielt når den er så matvennlig som denne helt spesielle portugisiske rødvinen.

Rød hvitvin

Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) kommer nemlig fra Portugals hvitvinsområde nummer Vinho Verde – eller Minho som det også heter. Den er da nesten for en rød hvitvin å regne, rent strukturmessig. Den høye syren er vinens styrke, og den parfymerte og litt rustikke bærkarakteren dens særpreg.

Den er laget av veldig lokale druer som pedral, vinhão og brancelho. Vinhão, kjent som sousão i Douro, brukes der innimellom som en syrlig støttespiller for de mer sødmefylte portvinsdruene. Ellers er disse druene på vikende front.

Les mer om denne rødvinen

Denne vinen er kanskje ikke førstevalget for sofakosen, men trenger mat og matcher det du måtte ha av rester etter julematen.

God til sjømat

Den har en hvit «bror», Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594), som er laget av Vinho Verdes mest seriøse og lagringsdyktige drue alvarinho som altså har høyere alkohol enn den røde.

Les mer om alvarinho

Den er mineralsk med god syre og gode sitrustoner. Perfekt til skalldyr.

Les mer om Solar de Serrade

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her