Drikke
Har du hørt om rød vinho verde før?

Har du hørt om rød vinho verde før?

Denne rødvinen er moteriktig og helt naturlig alkoholsvak, men har likevel godt med karakter. Den hvite er et like godt kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2014 - 13:00

 

Går vi noen år tilbake i tid var imidlertid ikke 11,5-12 prosent alkohol unormalt for en rødvin. Men i dag tilhører slik vin sjeldenhetene. Når jeg kommer over slike viner i dag, blir jeg ikke mindre glad av den grunn, spesielt når den er så matvennlig som denne helt spesielle portugisiske rødvinen.

Rød hvitvin

Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) kommer nemlig fra Portugals hvitvinsområde nummer Vinho Verde – eller Minho som det også heter. Den er da nesten for en rød hvitvin å regne, rent strukturmessig. Den høye syren er vinens styrke, og den parfymerte og litt rustikke bærkarakteren dens særpreg.

Den er laget av veldig lokale druer som pedral, vinhão og brancelho. Vinhão, kjent som sousão i Douro, brukes der innimellom som en syrlig støttespiller for de mer sødmefylte portvinsdruene. Ellers er disse druene på vikende front.

Les mer om denne rødvinen

Denne vinen er kanskje ikke førstevalget for sofakosen, men trenger mat og matcher det du måtte ha av rester etter julematen.

God til sjømat

Den har en hvit «bror», Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594), som er laget av Vinho Verdes mest seriøse og lagringsdyktige drue alvarinho som altså har høyere alkohol enn den røde.

Les mer om alvarinho

Den er mineralsk med god syre og gode sitrustoner. Perfekt til skalldyr.

Les mer om Solar de Serrade

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her