Ukens kake

Klementinkake – oppnedkake

Har du kjøpt for mange klementiner, skal du bake denne kaken
Foto: (porosolka)

Har du kjøpt for mange klementiner, skal du bake denne kaken

Så billige som klementinene har vært denne jula, har det vært vanskelig å ikke kjøpe for mange. Men det finnes gode måter å bruke overskuddet på. Som denne kakeoppskriften.
05 Januar 2023 - 11:00

Mange har nok vært veldig takknemlige for at i hvert fall noe har vært billig denne jula. Men hånden på hjertet, prisen på klementiner har vært for billig. For å sikre det som er igjen av bærekraft for dette produktet, må du i hvert fall sørge for at ikke noe kastes. 

Det er ingen grunn til det, gitt alt du kan får ut av de søte oransje. 

Se alt du kan lage med klementiner

Oppned-kake er perfekt for milde sitrusfrukter som klementiner. Du behøver ikke skrelle dem siden skallet er så tynt at det blir bakt og sågar lett karamellisert i bunnen av kaken.

For ekstra karamellisering, kan du bruke en skibrenner etter at du har tatt av formen og snudd den i serveringsklar posisjon. Det gir også en veldig god aroma til kaken. 

Du kan også prøve denne oppnedkake-oppskriften

Klementinkake – oppnedkake

Klementinkake – oppnedkake

Fremgangsmåte

  1. Dekk en kakeform med bakepapir.
  2. Varm brunt sukker og smør i en liten kjele til alt har smeltet.
  3. Hell over i formen og fordel utover, men ikke helt ut i kanten.
  4. Vask alle klementinene godt.
  5. Riv litt av skallet av en klementin og skjær resten i tynne skiver.  
  6. Legg skivene tett i tett i bunnen av formen.
  7. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle.
  8. Bland smeltet smør og olje med sukker i en miksmaster og rør inn ett egg av gangen.
  9. Brett inn melblandingen og rør inn kulturmelk litt etter litt og annenhver gang. Rør jevnt mellom hver gang.
  10. Tilsett klementinskall. Rør jevnt.
  11. Hell deigen forsiktig over klementinskivene slik at de blir liggende nederst.
  12. Stek i 40-50 minutter ved 175 grader.
  13. La kaken avkjøle seg minst 15 minutter før du løsner den fra formen.

Du kan også prøve denne oppnedkake-oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her