Rødvinen gjør denne kaken ekstra saftig og ikke minst gir den en mørk rød farge. Siden kaken steker i en time, er det ingen sjanse for at det er alkohol igjen, så du kan være helt trygg når det kommer til å servere den til barn eller kjørende.
Hvis du vil ha en enda mer voksen smak, kan du selvsagt erstatte Nesquick med kakaopulver og melkesjokolade med kokesjokolade.
Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Toves Rødvinskake
Antall porsjoner
10
Tilberedningstid
Ingredienser
300
g
300
g
2
ss
5
stk
2
ss
2
ss
375
g
3
ss
0.25
l
100
g
Ganache:
240
g
215
g
50
g
Fremgangsmåte
Kjør alt i kjøkkenmaskinen. Bland inn grovhakkede skåldede mandler og sjokolade med skje. Alternativt kan du røre smør og sukker hvitt, tilsette tørrvarene og røre sammen før du har i eggene, ett av gangen, og tilslutt rødvin. Bland godt før du har i mandler og sjokolade.
Hell i ønsket kakeform.
Stek i 60 min ved 150 grader. Sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt.
La kaken hvile, helst til neste dag, pynt evt med ganachekrem:
Ganache:
Smelt sammen ingrediensene under omrøring. Avkjøl og pisk opp før du smører på kaken.
Smelt sammen ingrediensene under omrøring. Avkjøl og pisk opp før du smører på kaken.
Sendt inn av Tove Haga, Trugstad Gård
Foto: Irina-Kupenska
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Quinta do Noval Unfiltered LBV 2012
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 279,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2013
Italia
Volum: 0.500 Pris: 369,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Graham's Late Bottled Vintage 2011
Portugal
Volum: 0.200 Pris: 79,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Nøisom Sjokoladestout
Norge
Volum: 0.500 Pris: 73,70 Bestillingsutvalget