- Skrell gulrøtter og potet og kutt dem i små biter.
- Finhakk løk.
- Surr løk i margarin/olje til det er gyllent. Ha i 2/3 av gulrøttene og alt av poteter. Hell over kraft.
- La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
- Skjær imens resten av gulrøttene og purren i tynne skiver eller strimler.
- Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
- Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre i strimler.
- Tilsett rømme.
- La det koke i 5 minutter til de er møre.
- Smak til med salt og pepper.
- Fres svinekjøttet raskt i margarin eller olje i varm panne i 2-4 minutter og kvern over litt salt og pepper samt evt. litt chilipulver.
- Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.
Deilige oppskrifter på suppe
Tips1: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Tips2: Har du rester fra søndagsmiddagen, kan du bruke det i denne suppen i stedet for svinekjøttet.
Nydelige retter med svinekjøtt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev