Hermitage og Côte-Rôtie

Monumentale Hermitage'r dominerer testen som ellers preges av stort spenn i kvalitet og karakter på årgangene.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 12:19

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Hermitage og Côte-Rôtie

(95p)
Monier de la Sizeranne 2005
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
61533 VSD - kr 519,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett dyp rød. Svært lukket men veldig lovende duft som allerede byr på rike kjøttaktige toner, søte bjørnebær, tobakk, fioler, tjære og anis.
Smak: Svært fyldig, nærmest mektig anslag, veldig bra konsentrasjon, kraftige tanniner, veldig bra syrer, sitter utrolig lenge. (2005)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En svært rik vin som må ligge minst fem-seks år før den nytes og som vil holde i sikkert 25 år. Må dekanteres. Meget godt kjøp. 95 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (93p)
Domaine du Colombier Hermitage 2006
SCEA Viale Domaine du Colombier
Frankrike - Hermitage
40391 Vectura - kr 395,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med kjøttfull bærfrukt, pepper, kanel, muskat, pipetobakk, røykt kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, rik og tett med flott karakter, flotte tanniner, veldig god syre, stofflig og veldig elegant helt ut i slutten som kanskje har litt for tydelig eik. (2006)
Bruksområde: Rike viltretter.
Vurdering: En strålende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 93 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (1/3 nye), 12 md. flaskemodning
Bestill her:

÷ (92p)
Hermitage 2003
Tardieu Laurent
Frankrike - Rhône
46239 VSD - kr 649,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert stor duft med god søt frukt, tobakk, pepper, stall, røykt og tørket kjøtt, anis og sjokolade.
Smak: Svært fyldig anslag, rik søtlig frukt som balanseres av gode syrer og faste tanniner, en del eik i finishen. (2003)
Bruksområde: Rike viltretter, også annet smaksrikt rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2003
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
44435 VSD - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Varm rik duft av bjørnebær, fioler, kaffe, kjøtt og pepper.
Smak: Fyldig anslag, veldig god syre, varm rik og fyldig frukt, fine tanniner, gode faste tanniner, sitter veldig godt og lenge med nydelig frukt i finishen. (2003)
Bruksområde: Finere viltretter.
Vurdering: En veldig ung og fast vin som vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 91 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
La Petite Chapelle 2004
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône Nord
57103 Vectura - kr 346,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Parfymert innsmigrende duft med mye frukt, tobakk, pepper, lær, søt tobakk og mye blomster.
Smak: Fyldig bløtt anslag, deilig frukt, saftig med god syre og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Lam, fasan med god saus.
Vurdering: En veldig imøtekommende og deilig vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 90 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Villard Côte-Rôtie le Gallet Blanc 2003
François Villard
Frankrike - Rhône Nord
49534 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig ung og lukket duft med røde og mørke bær, tjære, blomster, krydder, søt tobakk, kjøtt og eik.
Smak: Stort fyldig anslag, veldig krydret og varm, kraftig og stofflig, tett og god med fin syre og gode tanniner, sitter lenge. (2003)
Bruksområde: Kraftige viltretter.
Vurdering: En maskulin og lovende vin for de neste sju-åtte årene. Meget godt kjøp. 90 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,8% vol.
Bestill her:

(84p)
Les Bécasses Côte-Rôtie 2002
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône
48120 VSD - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Rød. Litt dempet duft med modne bær, pepper, sjokolade, kaffe, sjokolade og urter.
Smak: Bløtt anslag, mye syre, lett fylde, en del tanniner, sitter en stund. (2002)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Mangler mye til å være côte-rôtie. Nå. Knapt verd prisen. 84 p (2002)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

La Sizeranne Hermitage 2003
M.Chapoutier
Frankrike - Rhône
44432 VSD - kr 439,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

Hermitage la Chapelle 2002
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
55359 Vectura - kr 509,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her