Hjertelig julevin

Hjertelig julevin

Jeg er vanligvis skeptisk til «julete» eller dillete innpakning, men denne vinen overbeviser.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bare navnet på Etike Ti Amo Montepulciano d'Abruzzo 2012 (7407) får meg til å rynke litt på nesa.

Ingen sukkerbombe

Jeg frykter umiddelbart at det bak Ti Amo – altså jeg elsker deg på italiensk – skjuler seg en sukkerbombe à la storselgerne Amore Passo, More Rosso og Doppio Passo. Men den gang ei.

Denne vinen holder virkelig hva Montepulciano d'Abruzzo DOC-betegnelsen lover.

Les mer om Abruzzo

Det betyr moden saftig jordsmonnspreget karakter, med det typiske innslaget av stall og jern (blod, hjerte, ja, det henger sammen).

Ingenting å skjule

En super vin til vinkosen og til lam. Den fungerer sågar til julete retter som pinnekjøtt og varmrøykt lammelår, men også ribbe eller julens vilt.

Finn gode juleretter her

Det er ikke den kraftigste Montepulciano d'Abruzzo, men heller ikke den billigste. Du betaler litt ekstra for keramikkhjertet på flasken, men så er du også trygg på at den påkostete flasken ikke skjuler et middelmådig innhold.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 

Etike Ti Amo Montepulciano d'Abruzzo 2012

Produsent:
Etike International
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
7407
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen