Hvit rom med smak

Redaksjonen
17 August 2007 - 11:53

De smakstilsatte romene, enten det er frukt eller krydder, har etter hvert fått mange tilhengere blant bartendere. Det ofte intense aromabildet stiller imidlertid større krav til kontroll over komposisjonen, en stø hånd og finstemt smak med andre ord.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Hvit rom (med smak)

+ (88p)
El Dorado Spiced Rum
Demerara Dist.
Guyana
43954 Vectura - kr 269,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik flott duft av fat, trevirke, sitrus, krydder, vanilje, småkaker og sjokolade.
Smak: Fint imøtekommende anslag, gode fattoner, følger ellers duften godt, sitter lenge og vel med alle aromaene fra duften. (UÅ)
Bruksområde: Trenger tropisk fruktjuice i blandingen.
Vurdering: En kraftig spiced rum. 88 p (UÅ)
Laget av: Melasse, div. Krydder
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Bacardi Razz
The Bacardi Comp.
Bahamas
42802 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Klar. Frisk fruktig duft i retning tutti frutti og røde bær.
Smak: Søtlig bringebæranslag, ren rund og relativt intens, sitter lenge med godt bringebærpreg i ettersmaken. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Når du trenger mye bringebæraroma. 86 p (UÅ)
Laget av: Bacardi rom, naturlig bringebær konsentrat
Alkoholinnhold: 32,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Captain Morgan Spiced Gold
Captain Morgan Rum Distillers
Jamaica
30658 VSD - kr 274,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Bryn gyllen. God søtlig duft av trevirke, vanilje, sjokolade og noe sitrus.
Smak: Følger duften, ganske intens, tydelig romkarakter med mye vanilje i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Bør blandes.
Vurdering: Mye søte aromaer gjør at den trenger en del friskhet i blandingen, gjerne i form av sitrus. 85 p (UÅ)
Laget av: Melasse, diverse kryddere
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Varen er fatlagret.
Bestill her:

(84p)
Cruzan Tropical Mango
Cruzan Rum Dist.
USA
46472 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar. Tiltalende duft med mye tropisk frukt, særlig mango og banan.
Smak: Følger duften, en del sødme, snev av kokos, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Tropiske drinker.
Vurdering: En skikkelig tropisk kompott. 84 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør og frisk naturlig mango smak.
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Cruzan Tropical Citrus
Cruzan Rum Dist.
USA
46474 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar.Fin frisk duft av sitron, appelsin, mandarin og mandel.
Smak: En del sødme i anslaget, mye mandarinpreg og -sødme i midten, strammer seg noe inn mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: Romdrinker hvor mye sitrus er ønsket.
Vurdering: En ganske rund men likevel ren og god rom. 84 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør, og frisk naturlig sitrussmak.
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Bacardi Limón
K. Martini & Sohn
Bermuda
12186 Vectura - kr 269,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Bacardi-Martini
Farge og duft: klar. Svake sitrustoner, særlig lime samt noe mokka.
Smak: Friskt sitronanslag, som duften, en tanke kunstig, men sitter en stund med noe sitrusfedme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Må blandes.
Vurdering: 82 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 32,0% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Cruzan Raspberry
Cruzan Rum Dist.
USA
48194 VSD - kr 255,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar. Fruktig duft med røde og mørke bær, særlig solbær.
Smak: Søtlig anslag, ok bærpreg, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Miksing.
Vurdering: Grei nok. 78 p (UÅ)
Laget av: Sukkerrør, bringebær
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Sailor Jerry
William Grant & Sons
Cuba
48014 VSD - kr 289,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Lys brun. Røyk, sitrus, mørk karamell, krydder og sjokolade i duften.
Smak: Rik litt fet stil, følger duften, men blir litt vel søt og tung med mye krydder, særlig kanel som stikker ut. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med mye friskhet.
Vurdering: I tyngste laget. 77 p (UÅ)
Laget av: Melasse
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her