Ikke i boks

Sørfranske viner og særlig de i boks har nærmest beleiret den norske vinarenaen. Det er veldig synd for de mest interessante vinkjøpene derfra kommer i helt vanlige flasker. Og prisene er utrolig gunstige! Ukens vin for eksempel byr på svært mye vin for p
Aase E. Jacobsen
30 Januar 2002 - 01:01

Robert Skalli Merlot 2004 (45685) er andre generasjon av moderne endrueviner fra Languedoc signert Skalli som for øvrig revolusjonerte vinproduksjonen i det kriserammede Sør-Frankrike mot slutten åttitallet. Det gjorde han med  Fortant de France-vinene som kjennetegnes av å være skapt for å drikkes i sin ungdom og for et tidsriktig kjøkken. Disse vinene produseres i dag i et volum på rundt 12 millioner flasker fordelt på et imponerende antall endrueviner. Med serien Robert Skalli løftes vinene opp på et annet kvalitetsnivå i den forstand at her kommer mer av druens og regionens personlighet til uttrykk. En mer seriøs vin med andre ord.

Druene kommer fra tre forskjellige deler av den enorme regionen Languedoc-Roussillon. Druene fra det varme Hérault-fylket blir skikkelig modne tidlig. I fylket Gard sørger kraftige temperatursvingninger for å skape god balanse og konsentrasjon. Og druene fra det høytliggende kjøligere Limoux bidrar med god syrestruktur.

For knappe hundrelappen får du altså en virkelig flott vin med stor intensitet i så vel duft som smak, og som også er velproporsjonert. For her er det god frukt, god friskhet og fine tanniner. En super vin til retter med rødt kjøtt, særlig lam, and og kalv, grillet så vel som stekt, men også kraftige retter med lyst kjøtt. En overraskende kraftig vin for merlot i dette prisnivået. Men likevel ikke en vin som er ment å skulle tilbringe lang tid i kjelleren. De to årene den har fått allerede er egentlig nok, og den tåler fint et par år til, uten at vi tror den vil bli noe mer spennende av den grunn.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Robert Skalli Merlot 2004 (45685). Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her