Kake
Ingen kan motstå cupcakes med blåbær og bringebær

Ingen kan motstå cupcakes med blåbær og bringebær

Ikke bare ser disse muffinsene rålekre ut, de smaker også usedvanlig godt. Best av alt: oppskriften er både enkel og rask.
Redaksjonen
31 Juli 2014 - 11:45

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Om du kaller dagens fristelser muffins eller cupcakes går ut på ett. Det viktigste er at de inneholder sommerens bær. Bær som er stappfulle av antioksidanter. Det er noe du ikke kan få for mye av.

Slik tar du vare på sommerens bær

Vi påstår imidlertid ikke at ukens kake kvalifiserer som helsekost, men dette er en fin måte å variere konseptet "kake med bær".

Flere oppskrifter med frukt og bær

Cupcakes med blåbær og bringebær

Cupcakes med blåbær og bringebær

Fremgangsmåte

Muffins:
Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram muffinsformer, eller enda bedre, et stekebrett med plass til muffinsformer.

Smelt smøret på lav varme. Avkjøl.

  1. Visp deretter egg og sukker lyst og luftig. Rør i melk og smeltet, avkjølt smør.
  2. Bland mel og bakepulver og vend det i blandingen sammen med bærene.
  3. Fyll muffinsformene ¾ fulle og sett dem på bakeplaten eller i hullene på muffinsstekebrettet.
  4. Sett brettet midt i ovnen i ca 15 minutter.
  5. Avkjøles helt før du har på toppingen.
  6. Kremosttopping :
  7. Rør sammen kremost, smør og melis til en fyldig glasur.
  8. Pynt kakene med toppingen og pynt med bær på toppen.

Tips til ekte godtemomser: Det smaker ekstra godt med 100 g hakket sjokolade i disse muffinsene.

Flere oppskrifter med bær

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her