Dagens rett

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

I dag er det grillen som nok en gang står for tur når vi tilbereder herlig svinefilet til kveldens kamp. Hva passer vel bedre i heten enn en iskald øl?

Smakefullt svinefilet skal selfølgelig følges av smakfult øl fra en av kveldens store favoritter Nederland. Elfenbenskysten har overrasket positivt med sitt snaue tap mot Argentina i forrige kamp - kanskje Drogba kan utmanøvrere Robben og de andre i kveld?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Gni svinefiletene inn med pepper. Hakk opp soltørkede tomater og basilikum. Legg spekeskinkeskivene ved siden av hverandre på fjøla, legg på soltørkede tomater og basilikum. Legg på indrefileten og snurr spekeskinkeskivene rundt fileten.
 
Pensle fileten med olje og legg den på grillen. Brun filetene raskt over glørne og flytt dem deretter til en del av grillen hvor det ikke er kull. Legg over lokk.
 
La filetene ligge i ca ti - femten minutter, ta de av varmen og la de hvile like lenge som de har ligget på grillen. Kjøttsaften setter seg dermed i kjøttet igjen, og det blir dermed ikke så tørt. Har du et steketermometer kan det være lurt å bruke det på steking av fileeter - ved 70 grader er fileeten rosa, og den er gjennomstekt ved 76 grader. Husk at kjernetemperaturen øker noe etter at du har tatt kjøttet av varmen også.
 
Skjær fileten i to cm tykke skiver, og servér med en frisk potetsalat .

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen