Dagens rett
Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Foto: (Valente Romero Sanchez)

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.
15 Februar 2025 - 00:00

Inspirasjonen for å bake inn kjøtt (eller fisk) i butterdeig er klassikeren Beef Wellington. Som altså er med storfe. I denne oppskriften med svinefilet, er det lagt urtekrem mellom kjøttet og deigen. Nam.

Innbakt svinefilet med urtekrem

Innbakt svinefilet med urtekrem

Fremgangsmåte

  1. Svinefilet:
  2. Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 10 minutter.
  3. Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.
  4. Kok ut pannen med litt hvitvin og soyasaus for en stekesjy.
  5. Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i, men skjær av litt for pynt. Legg et kjøttstykke på hver leiv.
  6. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn.
  7. Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir.
  8. Legg på evt pynt skåret ut av deigen.
  9. Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  10. Smørstekte grønnsaker:
  11. Smelt smør i en stor panne og ha grønnsakene over. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  12. Servér svinefileten med stekesjy, de smørstekte grønnsakene og ovnsstekte potetbåter.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her