Dagens rett
Foto: (Alf Börjesson)
Irish stew
I anledning at det er St. Patricks Day i dag serverer vi deg Irish Stew - en klassisk og verdensberømt lammerett fra Irland. Du må gjerne sjonglere litt med ingrediensene.
Redaksjonen
17 Mars 2006 - 01:00
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Irish stew - irsk lammegryte
Fremgangsmåte
- Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
- Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
- Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
- Dryss litt hakket persille over porsjonen før servering i dype skåler.
Server gjerne flatbrød eller brød til.
Mange herlige retter med lam
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
Forsiden akkurat nå