Italiener på billigsalg

Denne søritalienske rødvinen må du bare like. Skikkelig billig er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Picariello Campania Rosso 2009 (49921) er akkurat slik en rødvin skal være for å løse hverdagslige vinbehov. Det sødmefylte kjøttfulle bærpreget kombinert med den myke og innsmigrende stilen hvor et fint bitt likevel er til stede gjør den like anvendelig til pasta - eller gryteretter som til rødvinskosen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ujålete og sjelden
En helt ujålete og tvers gjennom ærlig vin som er laget av typiske druer for Campania, nemlig aglianico , piedirosso og sciscinoso. Som for øvrig ikke er så typisk lenger siden svært få dyrker den. Den bidrar på samme måte som piedirosso til å friske og myke opp den kraftigere aglianico.

Campania har noen av de eldste vinstokkene i verden som fortsatt er produktive. Nå kommer vår vin fra vinstokker som "bare" er minst 50 år gamle, men de er til gjengjeld dyrket i henhold til den lokale tradisjonen, ragera avellinese. Den innebærer at tre planter bindes sammen til en paraplylignende form. Fordelen er uklar, men agricultura promiscuosa, det at bøndene dyrket flere typer vekster sammen, var svært utbredt. Så det kan være forklaringen.

Mye håndarbeid
Med åtte hektar vinmarker totalt som høstes for hånd og en vinfremstilling som er veldig tidsriktig, altså uten bruk av fremmedgjær, minimalt bruk av svovel og ingen filtrering er det vanskelig å forstå at denne vinen kan være så billig. Forklaringen ligger nok i at produsenten Ciro Picariello holder til i Campania som er et av Italias fattigste områder, og selv om regionen kan skilte med storheter som Taurasi , er de fleste vinene som finnes i et visst volum billige.

Men Picariellos vin skiller seg fra andre billige viner ved at den har mye mer av alt. Og at den er laget med stor grad av håndarbeid. Så var det også grunnen til at Picariello valgte å vende det lokale kooperativets tradisjon med høye avlinger ryggen. At det var et fornuftig valg, er vinen hans et godt bevis på. Til stor glede for alle som er på jakt etter gode kjøp. Og i mai kommer dens hvite søster, en fiano d'avellino som det er all grunn til å se frem til.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Picariello Campania Rosso 2010

Produsent:
Picariello
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4992101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen