Italiensk pris- og smaksbombe

Denne italienske rødvinen holder imponerende høy kvalitet til prisen, og så er den et funn til den kraftigste grillmaten.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Guardiolo Rosso Riserva 2007 (44274) byr på varme mørke toner i kombinasjon med god syrlighet, god fylde og fasthet. I det hele en svært vellykket vin, perfekt til de saftigste kjøttstykkene fra grillen, og som utrolig nok bare koster hundre kroner. Det skulle ikke forundre meg om den vil utvikle seg godt også. Den tåler i hvert fall uten problem fire år til i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Større nøyaktighet
Denne vinen er et av de første resultatene etter at den kjente og allestedsnærværende italienske vinmakeren Riccardo Cotarella fikk ansvaret for kooperativet La Guardiense i Campania , Sør-Italia.

Med seg på laget har han unge Marco Giulioli som har ansvaret for vinkjelleren når Cottarella er ute på et av sine mange andre oppdrag. Han forklarer kvalitetshevingen med større innsats i så vel vinmarkene som i vinkjelleren. Selekteringen er blitt strengere, større grad av raffinement hva angår fatlagring og blanding av de endelige cuvéene.

Topp boksvin
Det merkes spesielt godt for den røde boksvinen Rosso del Nonno Aglianico 2006 (46777) som har fått et formidabelt løft fra forrige blanding. Den er nå helt i kvalitetstoppen for boksviner her til lands, og kan bli en favoritt til sommerens grillfester, spesielt når temperaturen er "typisk norsk".

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Guardiolo Rosso Riserva 2007

Produsent:
La Guardiense
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
113,20 kr
Varenummer:
4427401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Rosso del Nonno Aglianico 2006

Produsent:
La Guardiense
Utvalg:
Basisutvalg (Test)
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
336,70 kr
Varenummer:
4677701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen