Slik lager du hvit gløgg

Det blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant.

Det vanligste er å lage gløgg av rødvin, men har du ikke forsøkt den hvite varianten har du virkelig gått glipp av noe.
 

Den hvite gløggen er lettere og mer forfriskende, men det du bør huske på er å benytte deg av en vin som har en del syre og som ikke er for søt. Prøv gjerne en knusktørr riesling fra Alsace.

Det er heller ingenting i veien for å lage denne alkoholfri for de yngste eller for sjåførene. Da erstatter du bare vin og cognac med en usøtet eplejuice av god kvalitet.

Tradisjonen med å servere glohet vin med krydder har vi tatt med oss fra tyskernes glühwein , og den franske vin chaud , som var populær allerede på 1500-tallet her hjemme.

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

 

Hvit gløgg

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl av vinen og rør ut sukkeret.
 
Tilsett resten av vinen samt krydderene og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.
 
Sil og tilsett cognac, mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær. Server i kaffekrus eller gløgglass .
 
NB! Ikke la gløggen varmes for mye opp da alkoholen ellers fordamper.
 
Tips: Du kan gjerne lage denne gløggen alkoholfri - bruk da en god eplejuice, helst ufiltrert.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike. Les hele saken

Til toppen