DAGENS RETT: Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dagens rett Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

(Matprat/Mari Svenningsen)

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Enten du har sikret deg en rå juleskinke eller du har valgt å kjøpe en ferdig stekt utgave, har du hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av svenskenes favorittjulemiddag.

De beste tipsene til julematen finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker
500 g
500 g
2 ss
1 ts
1.5 kg
stk
Saus

Fremgangsmåte

Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie eller bruk en stekepose og stikk inn et steketermometer midt inn i kjøttet.

Stek kjøttet midt i ovnen på 125 grader til termometeret viser 70 grader. La kjøttet hvile på benken i minst 15 minutter før du skjærer det opp.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:
Rens grønnsakene og kutt dem opp i tykke fyrstikkliknende biter (julienne). Ha grønnsakene i en ildfast form sammen med salt og smør og bak i ovn på 125 grader i ca 1 time.
 

Skru grillelementet på 225 grader etter at du har tatt ut kjøttet og la grønnsakene stå inne til de blir gylne og brune i kantene (ca 10 minutter). Vend inn finhakket estragon i grønnsakene før servering.

Potetene skrelles og kokes nesten ferdig. Smelt smør i varm panne og stek potetene gylne i smøret, ha på litt salt.

Saus:
Sausen lages ved å ha sennep, soya, honning og sjy fra kjøttet og vann i en liten kjele. Kok opp og rør inn maizennajevning før servering.
 
Tips: På travle dager kan du gjerne bruke ferdig kokt juleskinke til denne retten.
 

Flere lekre retter med julepålegget

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen