Dagens rett
Mer sommerlig kjøttrett skal du lete lenge etter: Kalv med italienske grønnsaker
Foto: (Istock)

Mer sommerlig kjøttrett skal du lete lenge etter: Kalv med italienske grønnsaker

Det er helg og vi kan godt spandere på oss et stykke mørt og saftig kalvekjøtt. Med italienske grønnsaker som tilbehør blir middagen riktig så sensommerlig.
12 August 2023 - 00:01

Kalvekjøtt er noe av det beste du kan servere når det kommer til storfe. Mør og delikat, og så holder det med en liten mengde. Fint å ta med seg på veien mot et redusert inntak av kjøtt (og et barbert matbudsjett). Grønnsaksfølget kan du derimot meske deg ekstra mye med. Lag derfor gjerne dobbel porsjon. 

Kalv med italienske grønnsaker

Kalv med italienske grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Pensle kjøttskivene med olje. Strø på litt salt og pepper.
  2. Grill eller stek skivene i en grillpanne ca. 2 minutter på hver side.
  3. Du kan også steke et helt kjøttstykke og skjære det i skiver etter at det har hvilt i 10 minutter.
  4. Italienske grønnsaker: Del grønnsakene opp. Stek squash, tomat, potet, løk og bønner hver for seg i varm olje.  
  5. Legg spinatblader på tallerkenene og fordel grønnsakene over. 
  6. Dressing: Pisk sammen ingrediensene og hell over grønnsakene.

Server de grillede kalveskivene og grønnsakene med godt brød ved siden av.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak
Dagens rett

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak

Hvor mye smak er det typen karri som bestemmer - og selvsagt hvor gode pølsene er.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her