Dagens rett

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sherrysaus er en fin løsning for årets første helgekos
Foto: (surachetsh)

Kalvefilet med sherrysaus er en fin løsning for årets første helgekos

Kalvefilet er luksuriøst, og ved å holde tilbake på mengden kjøtt og heller være raus med grønnsakstilbehøret, kan du fint unne deg slik luksus også i januar.
07 Januar 2023 - 01:00

Om ikke kalvefilet er innafor januarbudsjettet eller ikke tilgjengelig, kan du fint bruke kylling eller kalkun. Det siste er jo ofte på tilbud nå i januar.  Tilberedningen av kjøttet er selvsagt en annen enn for hel filet, men i denne oppskriften er det vel så mye sherrysausen som setter tonen. 

Om du ikke har sherry, kan du godt bruke annen hetvin. Med eksempelvis portvin som er søt, blir smaken noe annerledes. Men fortsatt god. 

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sherrysaus

Fremgangsmåte

  1. Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne.
  2. Etterstek i ovn på 175 °C i 6-8 minutter. Når steketermometeret viser 60 °C er kjøttet perfekt rosa. 
  3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.

Tips:
Du kan også dele fileten i porsjonsbiter og steke dem ferdig i pannen. Et lett trykk med fingeren som gir litt motstand, forteller at kjøttet er rosastekt.

Sherrysausen:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen.
  2. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til under halvparten.
  3. Sil kraften og visp inn smøret. Smak sausen til med  salt og pepper.

Server kjøttet med sausen og grønnsaker etter ønske, f.eks smørstekt sopp og ovnsbakte cherrytomater og poteter i form av potemos eller ovnsstekte. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley

På BEINSPIRED 2026 har du mulighet til å smake 5 deilige spanske viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her