Dagens rett
Ekstra luksuriøse blir kjøttkakene når de lages av kalvekjøtt - og servert med pasta går de ned på høykant
Foto: (Anna_Shepulova)

Ekstra luksuriøse blir kjøttkakene når de lages av kalvekjøtt - og servert med pasta går de ned på høykant

Kalvekjøttet har en nydelig smak og som panerte karbonader forsterkes den. Topp til tomatbasert kremet pasta.
13 November 2024 - 00:00

Du kan selvsagt velge annet kvernet kjøtt til denne retten - for enkelt hets skyld. Nå som det er sesong for lammekjøtt, er det et godt alternativ. 

Kalvekarbonader med pasta

Kalvekarbonader med pasta

Fremgangsmåte

  1. Ha salt, pepper og egg i en bolle sammen med karbonadedeigen, og rør lett sammen.
  2. Krydderurteblanding:
  3. Finhakk løk, hvitløk, persille og salvie. Bland inn strøkavring, salt og pepper.
  4. Rør til jevn masse. Form små karbonader/flate boller med en spiseskje. 
  5. Vend karbonadene i vispet egg og så i krydderurteblandingen.
  6. Varm smør og olje i en panne og stek karbonadene gylne på middels varme, ca. 3 minutter på hver side.
  7. Kok pasta knapt al dente. Hell av kokevannet men ta vare på litt til å spe sausen med.
  8. Tilsett olje, chili og tomatpurei kjelen. La blandingen frese sammen med pastaen.
  9. Hell fløte og revet ost over. Spe med kokevannet.
  10. La dette surre ca. 5 minutter.
  11. Server karbonadene oppå pastaen med et dryss av finhakkede urter. 

Lyst til å lage andre typer karbonader finner du mange oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 229.00 kr Bestillingsutvalget
    85 POENG
  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    81 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her