Kamskjell er en svært delikat, men var, råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. De skal aldri gjennomstekes, det er helligbrøde. Så om de er små må du passe godt på. Derfor steker du kamskjellene a la minute, rett på de skal på bordet.
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus
Foto: (Melk.no)
Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.
27 Mai 2023 - 00:00
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus
Fremgangsmåte
- Start med rødbetene: Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
- Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.
- Snøfrisksaus: Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned.
- Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
- Kamskjell: Stek kamskjellene i smør ved medium varme i ett minutt på hver side.
- Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.
- Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten.
- Legg på kamskjellene.
- Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.
Her finner du andre deilige retter med kamskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå