Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus
Foto: Melk.no

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Kamskjell er en av våre fremste delikatesser, de trives også med "enkelt" tilbehør som rødbeter.

Fremgangsmåte

  1. Start med rødbetene: Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
  2. Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.
  3. Snøfrisksaus: Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned.
  4. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  5. Kamskjell: Stek kamskjellene i smør ved medium varme i ett minutt på hver side.
  6. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.
  7. Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten.
  8. Legg på kamskjellene.
  9. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.

Her finner du andre deilige retter med kamskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her