- Skjær ut kamskjellkjøttet og fjern den lille muskelen.
- Skjær kamskjellkjøttet i tykke skiver om kamskjellet er stort eller i to om det er mindre, og behold rognen hel.
- Stek kamskjell og rogn lett på pannen i smør noen sekunder på hver side.
- Stek piggvarfilet på begge sider i samme panne. Hold varm.
- Tilbehør:
- Skjær squash og paprika i terninger.
- Bland med friske urter og fordel på tallerkener.
- Sjysaus:
- Hell vin og vann i pannen og kok ut mens du rører rundt.
- Sil over i en kjele og monter med smør.
- Hell sjysausen over grønnsakene og topp med fisk, reker og kamskjell og evt blåskjell på siden.
Tips: Du kan fint lage denne retten som forrett (halv mengde) og servere den i de underste skjellhalvdelene (som er vasket på forhånd).
Vi byr mange retter med kamskjell
Se alt det gode du kan lage med piggvar