Dagens rett
By på en blåskjellpanne med smaksgaranti
Foto: (iStockphoto)

By på en blåskjellpanne med smaksgaranti

Blåskjell er en fabelaktig delikatesse og som er lett å finne i butikken. I dag serverer vi deg en herlig oppskrift som du bare må prøve.
10 Januar 2025 - 00:00

Karri er som kjent en krydderblanding bestående av koriander, gurkemeie, bukkehornkløverfrø, kanel, spisskummen, kardemomme, ingefær, svart pepper, valmuefrø, kryddernellik, cayennepepper, laurbærblad, allehånde, sennepsfrø og tørkede sitronskall. Karri kommer i flere styrker. En favoritt er Hot Madras curry. Forskjellen til "vanlig" karri er at den også har knust tørket chili i blandingen. Hva du velger er opp til deg.

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en stor gryte og fres løk, hvitløk, tomater og karri til løken er myk. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. 
  2. Hot madras curry er sterk. Den finnes også i en rød utgave. Eller du kan bruke rød thai curry. Den er gjerne enda sterkere. 
  3. Start med den minste mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.
  4. Tilsett hvitvin/eplesider/eplemost og kok inn i 30 sekunder. Ha blåskjellene i en rist og sett denne oppi kjelen. Du kan selvsagt ha blåskjellene rett oppi gryta. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4-5 minutter.
  5. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  6. Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak til med salt og pepper. For hlt jevn saus kan du kjøre den i blander eller med stavmikser. 
  7. Fordel skjellene i to store boller og server sausen ved siden av. Du kan også servere skjellene oppå sausen. 
  8. Dryss hakket persille/koriander over.

Tips:
Server med landbrød eller baguette til.

NB. Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det lurt å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken. Husk å skylle godt i kaldt vann. 

Vi byr på mange deilige retter med blåskjell

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her